Nu vill jag sjunga dig milda sånger - Linda OlssonDet är vinter och Veronica vill ha lugn och ro... både i sinnet och i livet. Hon vill lämna en stor sorg bakom sig och skriva på sin roman. Så den unga författaren flyttar till en enslig plats där "Hon var en övergiven gäst i ett övergivet hus" men undan för undan börjar Veronica fylla sitt liv och hus med rutiner och egna avtryck, endast datorn som skulle fyllas med ord förblir tom...
I det enda grannhuset bor den Astrid, byns häxa, enligt ortsbefolkningen. Väl dolda familjehemligheter och personlig tragedi gjorde att "Livet var en fråga om att hålla ut, att överleva..." för denna kutryggiga gamla kvinna. Hela hennes liv hade gått i stå...
Så kommer våren, Veronica och Astrid som båda sökt sig till ensamheten börjar sakta bli nyfikna på varandra. En förunderlig vänskap knyts, sakta, mycket sakta men säkert. De båda börjar låta det dolda komma fram i ljuset och våga; våga berätta, våga känna, våga vara, våga älska. Denna vänskap förändrar dessa kvinnors liv för alltid.

Linda Olsson har skrivit en underbar bok om två kvinnoöden som flätas samman. En stark bok om kärlek, sorg och vänskap. Mot bakgrund årstidernas och naturens skiftningar berättar författaren växelvis de båda kvinnornas sida av det som sker, deras känslor och tankar och minnen. Mjukt och vackert förs läsaren framåt tills skrämmande tragedier röjs. Mjukt och vackert avslutas boken...

Kanske bland en av de vackraste böcker jag läst, enkel prosa men vacker, små diktstrofer inleder och sammanfattar varje kapitel. Lika vacker som titeln... Nu vill jag sjunga dig milda sånger.


16 kommentarer:

 1. Jag trodde att jag hde läst den här boken. Men jag inser att det är andra titlar som jag har njutit av. Den här går rakt in på "måste"-listan :-)

  SvaraRadera
 2. faktiskt den enda jag läst... hade nog aldrig valt den genom att bara läsa baksidan. Fick den i julklapp förra året... det var ju innan bokbloggens tid så det var svårt att skriva om den så här långt senare, så jag är rädd att jag inte lockar så många andra med mina tankar om boken tyvärr. Men den ÄR vacker och avslöjar saker som man inte förväntar sig :)

  SvaraRadera
 3. Den här boken skulle jag kunna läsa om hur många gånger som helst, den gick rakt in i mig. Det är ett tag sedan jag läste den men ska man bara läsa EN bok skulle jag välja denna. Hennes andra bok som jag tyvärr nu inte kommer ihåg vad den heter berörde mig inte lika starkt. Tyckte hon tappat något av det magiska i den boken.

  SvaraRadera
 4. Tror inte heller att jag hade valt den om det inte var för min systers rekommandation. Mycket underskattad bok!

  SvaraRadera
 5. Självklart vill jag vara med och tävla om en bok. Och boken ärrrr....

  "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Vilken jag fann efter lite letande som var väldigt nyttigt då jag fann många andra läsvärda böcker i bokbloggen.

  Tyvärr har jag inte läst boken ännu. Din utmärkta resencion lockar verkligen till läsning av boken, så jag hoppas att jag blir den lyckligare vinnaren.

  Solvarma hälsningar från Irene

  SvaraRadera
 6. Den har jag läst och tyckte den var toppen bra läste även hennes andra bok, med titeln "Sonat till Miriam". Den var oxå bra.
  Med dessa ord hoppas jag att jag deltar i utlottningen av en bok.
  Kram Lotta Björnberg

  SvaraRadera
 7. Har gjort ett inlägg om tävlingen på min blogg hoppas det var OK. Ni måste ju få reklam oxå.

  SvaraRadera
 8. Det är klart att det är okej Lotta! Tack! Kramar...

  SvaraRadera
 9. Jag läste den här boken förra sommaren. Trodde inte jag skulle gilla den men den gick rakt in i mitt hjärta. Jag är gärna med och tävlar. Hoppas allt är bra med dig :) KRAM Johanna

  SvaraRadera
 10. till Lotta... Tack, klart att det är okey. Kramar

  till Johanna... se så lika vi nästan alla har tyckt om denna bok, det dröjde länge innan jag öppnade den och mest pga brist på annat läsbart. Här är allt okey... för det mesta. Hoppas allt är bra med dej oxå. Kramar

  SvaraRadera
 11. Boken handlar om två människospillror mellan vilka en gränslös kärlek växer.

  SvaraRadera
 12. Den här boken är helt underbar. Vänner mellan gränserna är en klyscha, men det är precis vad det handlar om. I love it!

  SvaraRadera
 13. Boken är förstås "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. En bok om kvinnor, ensamhet och vänskap som bör läsas långsamt och eftertänksamt. För då sprider den ut sig i kropp och själ och efterlämnar en känsla av djup och stilla glädje.

  SvaraRadera
 14. Det är "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson som inspirerat till er logga. Jag har inte läst boken men det är en som jag läst om förut och har lust att läsa (och tack för påminnelsen!).

  SvaraRadera
 15. till alla som tävlat: Vi tackar för alla tävlings-svar och säger ett stort Grattis till Lotten
  som vann tävlingen. Håll utkik efter nya tävlingar här

  SvaraRadera
 16. Jag håller på att läsa den för andra gången, och såsåm den första måste jag säga att jag absolut älskar den här boken!
  Rekomenderar den till alla, förresten ska jag presentera den som en boktips i skolan på tisdag :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...