Ett ljus i mitt hjärtas mörker av Gisan Dahlström

"Mitt Hjärtebarn
Jag gjorde Dig i ordning,
mitt kära Hjärtebarn
Bäddade in Dig ordentligt
Nu skulle vi ut på äventyr
Du fick dela plats med en av Dina vänner
Det var nervöst att lämna över Dig
Trots att jag visste att Du var i goda händer
Nervositeten bestod i hur Din framtid skulle bli
Jag behövde dock inte vänta länge
Mitt Hjärtebarn har blivit min Hjärtebok"
Gisan Dahlström

Ibland hitta man små pärlor av en slump, om inte Gisan hade lämnat ett tassavtryck i min blogg för en tid sedan. Hade jag aldrig fått reda på att Gisan skriver poesi. Hennes poesibok hade aldrig hamnat i min bokhylla och aldrig blivit läst av mig.
I Gisans poesi kan jag känna igen mig, av att stå ensam mitt bland alla människor och undra vem är jag. Det vi bär inom syns inte på ytan, det får sin form i ord hos oss som har viljan att skriva och förmågan som Gisan. Jag hoppas Gisan kommer igen med nya ord snart.
Jag tycker om "Ett ljus i mitt hjärtas mörker" den kommer att tas fram och läsas om och om igen. För den fick en speciell plats i mitt hjärta.
Boken finns att köpa genom: http://gisan.dinstudio.se/

Läs vad andra tycker om: , , ,

5 kommentarer:

 1. Jag har varken läst eller köpt hennes bok, men jag har läst många vackra rader i hennes blogg. Tror att jag lärde knaa henne för 3 år sedan då hon "lånade" ett foto med en grön grind av mej och skrev en underbar dikt till den. Sedan hittade vi varann på FB och sedan började vi snacka böcker och sedan... ja sedan har det bara fortsatt och jag beundrar hennes underbart vackra sätt att uttrycka sig både i prosa och dikt. Alltid vackert med en hoppfull ton oavsett innehåll. Så rätt du gjorde A-C som visade boken här :)

  SvaraRadera
 2. Åh, den här vill jag också läsa! Får önska mig den i födelsedagspresent...

  SvaraRadera
 3. Har nu köpt boken och läst den två gånger redan en mycket bra bok kan verkligen rekommendera den. :-)

  SvaraRadera
 4. LottaM: Tack snälla för dina fina ord! Kramar Gisan

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...