Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen

"Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. Tre olika fall hamnar inom kort på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
Lilla Hanna, tre år gammal, vaknar en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Vilsen går hon hemifrån utan mål.
Petra Westman vid Hammarbypolisen hittar under en tidig motionsrunda ett svårt medtaget spädbarn i en buske. När barnets mamma hittas död i närheten börjar jakten för att hitta Hanna innan mördaren gör det.
Samtidigt hittas en sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som utsätter sig för situationer ingen fjortonåring borde vara i närheten av att hamna i.
Och medan utredningsgruppen kämpar för att lösa fallen drabbas den av såväl interna bekymmer som personliga tragedier. Klarar Conny att hålla ihop gruppen och kommer de hitta mördaren i tid?"

Del 2 i Hammarbyserien är minst lika spännande som del 1 Pepparkakshuset. Det är ju inte alla författare som lyckas följa upp på det här viset. Det är många personer att följa under dessa gastkramande dygn. Att Carin Gerhardsen lyckas sy ihop allt så bra på slutet är för mig en gåta. Något negativt måste jag dock tillskriva henne. Jag var tvungen att ligga vaken till inpå småtimmarna för att få veta hur det skulle gå. Ändå har jag inte fått veta hur det går för polisen Petra Westman, som i första delen blev våldtagen. Hon fick ju fast den ene gärningsmannen i första delen. Men man nummer två som deltog nästan som ett spöke blev inte avslöjad helt i denna del heller. Men misstankarna växer...


Läs vad andra tycker om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...