Ju fortare jag går, desto mindre är jag

av Kjersti Annesdatter Skomsvold

"Mathea umgås inte med andra människor. Det har hon aldrig gjort. Men på ålderns höst slår det henne - ingen kommer ens att märka när hon dör. Så hon bestämmer sig för att gå ut och möta världen, vilket tyvärr visare sig lättare sagt än gjort. Varje dag går Mathea till affären och köper sylt till sina smörgåsar. Eftersom hon inte längre är stark nog att själv få upp skruvlocket, tänker hon att hon ska be kassören om hjälp, bara med att öppna lite så att hon kan själv sen. Hela vägen fram till kassan tänker hon att hon ska det, och sen blir det inte så. Inte den dagen heller. Så hon går hem och ställer syltburken i skafferiet, bland de andra oöppnade syltburkarna."

Den här boken bad om min uppmärksamhet genom framsidan. När jag vände på den och läste om den var det ett måste att låna och läsa den. Jag blev inte besviken. En lite annorlunda bok, på ett positivt sätt. Huvudpersonen Mathea har svårt att finna sitt sätt att sätta avtryck i världen. Men författaren har på ett fint sätt satt sitt avtryck hos mig genom den här boken. Jag älskar sättet hon skriver på. Det är ett så levande språk samtidigt som det finns mycket plats att skapa egna bilder till texten.

Läs vad andra tycker om:
, , ,

4 kommentarer:

 1. Oooo, låter som en Sanna-bok det här! Nästa bok jag läser. Eller, ja, nästnästa. Nästnästnästa... Okej, den får nog stå i kö ett tag!

  SvaraRadera
 2. Sanna: Tänkte faktiskt på dig när jag läste den. Å ännu mer nu när jag börjat på Per Nilssons. Har fastnat hårt för den redan. Tror att du skulle gilla den här med sitt speciella språk :-)

  SvaraRadera
 3. låter som en sån där underbara "bara-måste-läsa" bok.

  SvaraRadera
 4. Marlene: Ja det är en sån :-) Har hittat ett par till från samma förlag "Gilla böcker" (bara namnet är ju underbart) som känns som såna böcker trots att det är olika författare. Augustvinnaren Jenny Jägerfeld har ju givit ut där =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...