Dibs söker sig själv av Virginia M Axline


"Dibs är fem år och till besvär för sina lärare och sin omgivning. Hans mamma kan hålla honom i skolan endast tack vare inflytelserika kontakter. Läkarna kan inte komma pojken så nära att de kan ställa en diagnos. Är han utvecklingsstörd? Är det en fråga om psykos eller en hjärnskada?

I detta skede kommer bokens författarinna in, och hon startar en lekterapibehandling med Dibs. Ingen kan undgå att känna värmen och engagemanget hos författarinnan eller att fatta tillgivenhet för pojken för hans beslutsamhet och mod."


Det här är en mycket intressant, spännande och gripande bok om en mycket speciell pojke. Att få ta del av Dibs utveckling känns nästan som en gåva. Det är mycket tankar och känslor som väcks under resans gång. Jag rekommenderar den varmt.
Läs vad andra tycker om:
, , ,

5 kommentarer:

 1. Åh! Tänker lite Torey Hayden sådär... Har du läst hennes böcker? "Burpojken" är bland hennes bästa tycker jag :)

  SvaraRadera
 2. Sanna: =) Två själar en tanke... IGEN... Jag tror att jag har läst alla Torey Haydens böcker. Den här är i den stilen. Men ändå helt i egen klass...

  SvaraRadera
 3. Vad du gör min tid knapp Gisan! Hur ska jag hinna med har du tänkt? Jaja, ännu en bok på min snart milslånga boklista då!

  And deep inside, I love it.

  SvaraRadera
 4. Sanna: Jag kan bara säga detsamma. Jag är grymt imponerad av hur mycket du redan läst i livet. Nu har jag just avslutat "Tusen gånger starkare". Skriver en kommentar om den på "rätt" ställe. Kramar...

  SvaraRadera
 5. Gisan: Det har blivit mycket läsning i mitt lilla liv ja... Tror det beror på att jag alltid lyckas hitta riktigt bra böcker. Bra böcker = går snabbt att läsa och är värda att prata om :)

  Och tack för kommentaren på det Rätta Stället. Abraços!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...