Bron till Terabithia av Katherine Paterson


"Jess är en pojke som bor i en stor familj med bara systrar. De är lite fattiga. Jess är duktig på att rita och teckna serier. Han har det svårt i skolan och har inga vänner. I flera veckor har han tränat och tränat till ett lopp på rasten i skolan. En av de andra pojkarna som ställt upp är hans "mobbare". Han är snabb, så just därför är det viktigt. Men han vinner inte utan kommer tvåa och det var den nya tjejen som slog honom dessutom. Men den nya tjejen är speciell och har en mycket sällsynt gåva, fantasin. Snart blir de vänner och Leslie och han går ut i skogen för att leka. Då hittar de ett rep över en flod. Leslie hittar på att det är ett magiskt rep som man använder för att ta sig till deras hemliga land Terabitia! Plötsligt blir hela världen bra för Jess igen. Deras musiklärare som han varit kär i tar med honom till ett museum Det är då något händer med Leslie."


Det här är en bok som har följt mig sen c:a 12-årsåldern. Jag har läst den ett tiotal gånger i olika åldrar. Nu står den här hemma i bokhyllan både som bok och film. Filmer brukar jag ofta bli besviken på när jag läst boken innan. det blev jag inte den här gången trots att det inte alls var de bilder som jag skapat då jag läst boken. På något sätt kändes som det var olika versioner av samma berättelse. Kanske kändes okej just för att jag har läst den så många gånger och har mina scener så klart för mig.

Läs vad andra tycker om:
, , ,

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...