Offerrit av Johannes Källström

"Tiderna är svåra. Industrin lägger ner och den lilla orten i skogen hotas av undergång. Svea, ortens kommunalråd, famlar efter halmstrån. Ett samarbete med bygdens förlorade son Oscar Vigelius, numera designer med världsrykte, ska gjuta nytt liv i näringslivet och mod i invånarna. Men Vigelius kommer inte ensam. I hans kölvatten följer ond bråd död, människor försvinner spårlöst och någonting illavarslande rör sig i det lilla samhället. Någonting alldeles under ytan. Kriminalkommissarie Owe Tycho kallas in, men det som börjar som en vanlig mordutredning förvandlas snart till en kaotisk kamp på liv och död. Owe står ansikte mot ansikte med nattsvarta krafter och i sin strävan att stoppa dem ställs han inför ett till synes omöjligt val. Offerrit är en berättelse om gott och ont, om människans bräcklighet, och frågan om vad i livet som är värt att ge upp allt för."

Den här boken fastnade i min hand från första sidan. Det råder en konstant spänning som styrs av mörkrets makter. Jag trodde inte att jag tyckte om böcker med övernaturligt inslag. Men den här ville jag inte släppa ifrån mig. Den är mycket välskriven och för varje sida och händelse kände jag mig driven att läsa mer för att komma fram till upplösningen. Johannes Källström har en mycket bra förmåga att få ihop flera människors öden med nutid och dåtid utan att det kändes rörigt. Det är en bok jag varmt kan rekommendera att läsa och jag kommer själv se till att läsa hans första bok Mörkersikt.

Johannes Källström donerar hälften av sitt arvode för denna bok till Diakonia "som ett tack för att han en gång fick stifta bekantskap med öknens myter och sanninger" som han själv uttrycker det

Läs vad andra tycker om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...