När de sågs sista gången av Anita Shreve

"Linda Fallon träffar sin ungdomskärlek Thomas Janes på en litterär festival i Toronto. En gång i tiden var de två oskiljaktiga men sedan dess har hon hunnit gifta sig, få barn och bli änka, och han är numera en framgångsrik författare. Mötet drabbar Linda på ett sätt hon inte kunnat föreställa sig. Gamla känslor och tankar från deras förflutna väcks på nytt.
En ödesdiger berättelse rullas upp om två människors ändlösa passion trots att de bara mötts vid tre olika tillfällen i livet – när de är femtiotvå år, när de är tjugosex och när de är sjutton. Med utgångspunkt från sista gången de sågs får läsaren följa deras liv bakåt i tiden, till den dag då Thomas såg Linda stå i dörröppningen till klassrummet."


I den här romanen om Linda och James skriver Anita Shreve om deras möten under tre olika tidsperioder. Det är något hon brukar behärska väl. Tyvärr tyckte jag den här gången att det blev lite rörigt för mig. Min förhoppning var då att hon skulle sy ihop den på ett tillfredsställande sätt på slutet. Inte heller där blev jag helt nöjd. Jag är glad att det här inte var den första boken jag läste av denna författare för då hade jag kanske inte gett henne fler chanser. Nu vet jag ju sen t ex Strandsommar vilka fantastiska romaner hon kan skriva så jag kommer absolut inte ge upp hennes böcker och jag ser inte timmarna med den här boken som bortkastade heller...

Läs vad andra tycker om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...