Borta bäst av Sara Kadefors

"Ingen lägger märke till bilen som står parkerad i den lilla dungen utanför Ikea. Ingen reagerar på kvinnan som kommer ut mellan träden och promenerar mot ingången. Hon är elegant klädd och har ett vackert leende. Hon dricker gratiskaffe innan varuhuset öppnar och äter upp folks kvarlämnade mat.

Kvinnan heter Sylvia. Vem är hon? Vad har hon varit med om? För bara några månader sedan levde hon ett annat, etablerat liv. Efter ett misstag har hon förlorat allt. Nu handlar det om att överleva. Medan Sylvia kämpar för att upprätthålla den perfekta fasaden kommer hon i kontakt med en helt ny värld som förändrar hennes världsbild. Till slut går det inte att fly längre. Hon måste tillbaka till sitt gamla liv, göra upp med den hon en gång var och dem hon en gång lämnat."
Efter att ha läst Fågelbovägen 32 av Sara Kadefors var jag mycket nyfiken på om hon skulle kunna kittla min läsarnerv på samma sätt igen. Det kan jag lova att hon gjorde. Jag var fast från första sidan och upplevde samma känsla av obehag, som samtidigt fascinerade mig, som jag kände i den förra boken. Jag hoppas verkligen att Sara Kadefors kommer att skriva många böcker. Jag vill i så fall läsa dem alla. Hon har en förmåga att skriva om personer som tycker, tänker, gör saker som i vissa fall känns så fel. Samtidigt får man sig en tankeställare hur man skulle reagera själv i vissa situationer. Situationer som jag känner mig tacksam för att inte ha hamnat i. Men vad är det som gör att en del människor är mer lyckligt lottade än andra. Det är en fråga som dyker upp när jag läst den här boken...


Läs vad andra tycker om:
, , ,

4 kommentarer:

 1. oj... tyckte jag kände igen historien men tror inte jag läst den. Men nu är jag så nyfiken att denna författare måste bli ett av de närmsta valen att läsa :)

  SvaraRadera
 2. Ja hon är läsvärd, lättläst, tankeväckande. Väl värd att ägna tid åt :-) Kramar...

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med dej denna boken är mycket tänkvärd där man kastas i olika miljöer och det är inte alltid lätt att förstå varför Sylvia handlar som hon gör.

  SvaraRadera
 4. Solvarm: Nej jag undrade länge vad det var hon hade gjort...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...