Strandsommar av Anita Shreve

"Sydney är tjugonio år gammal och redan en gång skild och en gång änka. För att få fotfäste i livet har hon svarat på en annons om att leda privatundervisningen av tonårsdottern till ett framgångsrikt par under deras sommarvistelse vid kusten i New Hampshire.
Men när familjens två vuxna söner, Ben och Jeff, anländer till strandhuset hamnar Sydney mitt i skottlinjen för gammalt groll och bittra motsättningar. Medan bröderna tävlar om hennes uppmärksamhet hotas den sköra tillvaro som Sydney har lyckats bygga upp åt sig själv, och hennes löfte om att aldrig någonsin mer riskera sitt hjärta ifrågasätts.
Med en finstämd kvickhet, ett poetiskt språk och en fantastisk insikt i människors känsloliv, väver Anita Shreve samman en roman om äktenskap, familj och det enastående mod som krävs för att älska."

Det var med förväntan jag började läsa denna roman av Anita Shreve. Jag har läst ett par böcker av henne förut och tyckt mycket om dem. Den här gjorde mig inte besviken. De komplicerade förhållandena i denna bok gör den nästan till en spänningsroman. Änkan Sidney fastnar i familjens nät där det inte är klart vem som är spindeln och vilka som har fastnat i spindelns nät. Upplösningen för flera av familjemedlemmarna förbluffar. Jag vill inte skriva för mycket av rädsla för att avslöja bl a uppflammande kärleksförhållanden...


Läs vad andra tycker om: , , ,

4 kommentarer:

 1. Den här boken ska jag läsa, jag tycker att Anita S är en kanonbra författare.

  SvaraRadera
 2. Nu ska jag testa henne för första gången... men det blir "Pilotens hustru" tack för förslaget.

  SvaraRadera
 3. Sussie: Vilka har du läst? *nyfiken*

  SvaraRadera
 4. Marlene: Pilotens hustru är mycket bra!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...