Försvunnen av Harlan Coben


Var sugen på lite spänning igen och valde en av mina favoritförfattare på senare tid men detta blev lite av en besvikelse. Men samtidigt fick det mig att fundera; bara för att jag inte gillar handlingen betyder det ju inte att boken är dålig. Att redan i inledningsskedet inse att jag inte gillade huvudpersonen blev en utmaning att läsa vidare.

Men denna gång lyckades inte Harlan Coben imponera lika mycket på mig som med den första bok jag läste "Släpp inte taget"

Huvudpersonen blir uppringd av en gammal kärlek som han inte sett på 10 år, hon ber honom komma till Paris men vill inte tala om varför. När han anländer visar det sig att hennes exmake blivit mördad och en historia nystas upp med anknytningar till terrorism, fanatism, och kontroversiella frågor som stamcellsforskning och surrogatmödraskap. Och visst är Coben skicklig, och lyckas krydda allt med lite humor, han är snabb i dialogerna och har ett högt tempo med mycket spänning... men som sagt, denna gång fångade han inte mig riktigt.

Nu blir det dags för en annan författare; Anita Shreve, rekomenderad av Gisan, troligtvis blir det "Pilotens Hustru"2 kommentarer:

  1. Jag som var så "het på gröten" när det gällde den här författaren. Nu blir jag tveksam. Men det är spännande samtidigt med huvudpersoner man inte kan sympatisera med. Hade lite den känslan med kommande recension...

    SvaraRadera
  2. Nu har jag läst den här boken ungefär ett år efter att ha läst om den här. Jag tyckte att den var väldigt bra. Jag "lärde ju känna" huvudpersonen Myron Bolitar i Spelaren som jag gillade. Men den här boken tyckte jag var snäppet vassare t o m. Intressant att se hur olika man kan se på en bok :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...