Askungar av Kristina Ohlsson

"En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.
I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.

Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?"

Ännu en deckare har plöjts igenom och då menar jag verkligen plöjts. Jag var fast från första sidan och hade en stressliknande känsla när jag läste den. Jag ville så förtvivlat gärna att fallet/fallen skulle lösas fort. Den grymma mördaren måste fångas och stoppas från fler hemskheter. En irritation över samarbetsproblemen inom utredningsgruppen fanns med också. Men trots dessa egentligen negativa känslor så tyckte jag att boken var mycket bra. För lika fort som jag ville läsa ut den för att allt skulle få sin lösning, lika mycket ville jag ha sidor kvar att läsa :-)

Läs vad andra tycker om: , , ,

9 kommentarer:

 1. Låter som en spännande bok och den känslan som du för övrigt beskriver mycket bra,
  "lika fort som jag ville läsa ut den för att allt skulle få sin lösning, lika mycket ville jag ha sidor kvar att läsa",
  känner jag mycket väl igen, och den känslan är ett tecken på en bra bok.

  SvaraRadera
 2. Solvarm: Tack för dina ord :-)

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med om den där känslan, nästan en sorg när boken är slut och man bara VILL HA MER, ändå har man läst sig igenom nätter och ibland dagar för att komma till slutet, märkligt är det! Mer sånt :)

  SvaraRadera
 4. Marlene: Det är tufft för boken som kommer efter för på något vis får den höga förväntningar p g a den jag precis läst :-)

  SvaraRadera
 5. Gisan: jag vet, det var därför jag på nåt sätt ville starta den här bloggen. Jag hade läst för många sådana där perfekta böcker och tyckte jag hittade mest halvdana när jag läste andra. Med den här bloggen känns det som att nu har jag massor av förslag på böcker med kvalite :)

  SvaraRadera
 6. ps. Jag gillar verkligen omslaget.... med dom röda skorna ds.

  SvaraRadera
 7. Marlene: Nej nu råder det verkligen inte brist på böcker att önska sig i julklapp ;-) Håller på med "En spricka i kristallen" nu. Har inte bestämt mig för vad jag tycker än. I alla fall inte rätt bok att välja efter "Askungar".
  ...och ja omslaget är läckert :-)

  SvaraRadera
 8. Gisan: som du kanske sett har jag och Ann-Charlotte väldigt olika syn på denna bok, ska bli kul att se vad du tycker. Hoppas du lämnar en kommentar till båda inläggen om En spricka i kristallen

  SvaraRadera
 9. Marlene: Kommentar kommer absolut på boken. Den lämnar mig långt ifrån oberörd...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...