Twilight serien av Stephenie Meyer

Om jag kunde drömma (utökad version, Twilight)
När jag hör din röst (New Moon)
Ljudet av ditt hjärta (Eclipse)
Så länge vi båda andas (Breaking dawn)

Det var med en viss tvekan som jag började läsa böckerna, att de är skrivna för en ung publik är uppenbart. Hade de något att ge en medelålders kvinna? Jag hade sett den första filmen på bio och fastnat för den romantiska sagan om människa och vampyr. En kärlekssaga som inte är enkel. Det finns fiender i alla läger, inte bara mellan människa och vampyr utan också mellan andra vampyrer och även varulvar. Bella och Edward, människa och vampyr får strida för sin kärlek, en inte alltför lätt kamp. Bella har oddsen emot sig redan från början, hon kommer att åldras medan Edward förblir den 18-åriga pojke han var då han blev vampyr. Edwards familj har bosatt sig i Forks (USA) för att kunna leva det liv som de valt som vegetarianer. De dricker bara djurblod. Kampen om rätten att få leva tillsammans och kampen för att inte svika sina närmaste börjar redan i första boken. En resa som i sista boken "Så länge vi båda andas" får ett oväntat slut. För att inte avslöja något så är min tanke att här borde Stephenie Meyer ha skrivit en fortsättning, för jag är nyfiken på vad som händer Edward och Bella i framtiden.
Till sist vill jag bara säga är du det minsta fantasifull, galen i mystik och gamla myter så läs böckerna. Jag tycker även filmerna är värda att se. Ålderslösa? Ja det känns så - romantik och spänning kan väl ingen tacka nej till oavsett ålder?

Läs vad andra tycker om: , , ,

9 kommentarer:

 1. Jag har en vän som "tjatar" på mig att jag ska läsa de här böckerna. Nu "måste" jag ju bara göra det när du skriver om dem här med. Kramar...

  SvaraRadera
 2. Kan det vara så att vännen är jag Gisan? ;)
  Böckerna är inte något mästerverk litterärt sett men historien är fantastisk. Jag har plöjt igenom samtliga böcker mer än en gång, sett filmerna flera gånger och jag har fortfarande inte tröttnat. Trots att jag är 32 år och morsa till en 8-åring så är jag lika biten som vilken 14-åring som helst. Ja, jag vill bli biten av Edward Cullen, lätt ;)
  Läs böckerna!!

  //Ulrika R

  SvaraRadera
 3. Ulrika: Ja det kanske kan vara så att vännen är du ;-) Så klart att det är det! Har du läst eller lyssnat på böckerna? Vem var i så fall uppläsare är jag nyfiken på. Kramar...

  SvaraRadera
 4. Lyssnat på dem. Uppläsaren heter Mirja Turestedt och är helt fantastisk. Man får känslan av riktiga dialoger. Hon har en behaglig röst och en fantastisk inlevelse. Bland de bästa uppläsare jag hört och det är många det :)

  Ulrika R

  SvaraRadera
 5. Tror faktistk det enda med dessa böcker är att jag inte tyckte om att slutet var ett slut... det känns som man vill veta mer. Det finns en bok till, en tunn som heter Bree Tanners liv (eller något liknande)som handlar om en av vampyrerna från Twilight-sagan, den boken var för tunn, för simpelt skriven och kändes som en gammal Kittybok. Kanske jag ska ta och recensera den också???

  SvaraRadera
 6. Ja, Charlotte, det vill jag gärna att du gör och säkert fler med mig. Kramar...

  SvaraRadera
 7. Det sägs att det ska komma en bok till skriven ur Edward Cullens perspektiv. Kanske man får lite mer avslut i den för håller med dig Charlotte om att det inte var ett riktig slut... å andra sidan vill man ju inte att det ska finnas något slut heller. jag vill ha en forsättning och en till och en till :)

  Bree Tanners andra liv var lite av en besvikelse faktiskt men var ju tänkt som en novell som inte skulle publiceras från början.

  Ulrika R

  SvaraRadera
 8. Kul om det kommer en bok ur Edwars perspektiv. Det finns en till som jag tycker borde få en "egen" bok och berätta sin historia men jag ska inte säga vem för då avslöjar jag för mycket.

  SvaraRadera
 9. Förstår vem du menar och håller med :)

  Ulrika R

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...