Närmare nu av Henry Bronett

”Närmare Nu” heter Henry Bronetts första diktsamling och handlar om sårbarheten och kärleken – eller avsaknaden av kärleken.
”Kanske har jag alltid haft en förkärlek till frågor som rör hjärtat och människans beteende och varför vi har så svårt att göra det vi vet att vi behöver. Vi längtar så efter att bli sedda, bekräftade och att bli speglade på ett ärligt sätt utan skam, utan elakhet, med respekt och kärlek. För några år sedan började jag skriva ned korta ögonblick, stunder i nuet som speglade kärnan i längtan, bristen på kärlek, eller glädjen över att hitta den. De ögonblick då såret uppstår, eller själen får näring. ”Närmare Nu”, är ett urval av mina erfarenheter, känslor och tankar så naket som jag hitintills vågat skriva ner dem.” - Henry Bronett..


När jag hittade till Henry Bronetts blogg med hans underbara texter visste jag att jag var fast. Hans dikter talar till både hjärna och hjärta, ibland med glädje och ibland med sorg. Många gånger beroende på i vilken sinnesstämning jag som läsare har. Men det är ju en del av charmen med poesi. Att själv kunna läsa in tankar, känslor och upplevelser. När så Henry gav ut sin diktsamling var det en självklarhet för mig att köpa den...

Läs vad andra tycker om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...