Bree Tanners andra liv av Stephenie Meyer

Här återkommer Stephenie Meyer med berättelsen om en av de nyfödda vampyrerna i den arme som ska förgöra familjen Cullen och Bella Swan i Twilight-sagan. Bree Tanner är en ung nyfödd vampyr och det enda liv hon kommer ihåg är livet som en av de nyfödda. Bree möter Diego en annan nyfödd som är nyfiken på vem den mystiska skaparen är. Varför har hon skapat dem? Något som Diego och Bree försöker ta reda på. Att leva som nyfödd med stor hunger är inte lätt. I sin jakt på föda råkar de ut för missöden. Här finns en viss spänning, myterna runt vampyrer är många. En av alla myter har Diego vågat avslöja och det är med stor tvekan som Bree testar om det är sant. Att leva tillsammans med andra nyfödda är en kamp på liv och död. Varje steg, varje andetag kan var det sista. När de Diego och Bree förstår att de är skapade för att förgöra vampyrfamiljen Cullen och människan Bella är det försent. Slutet för de nyfödda blir förödande.
Om Stephenie Meyer hade valt att väva in berättelsen om Bree redan från början i Twilight-sagan tror jag att jag känt mer för denna unga vampyr. Hon gick mig spårlöst förbi i sagan vilket kanske är helt otroligt då så många tycks ha fastnat för den karaktären. Vad jag har förstått skrev S Meyer boken om Bree efter påtryckningar av läsare. Det är kanske inte är den bästa förutsättningen för att skriva en bok. Jag tycker boken påminner en hel del om gamla Kittyböcker om man ska se åt det litterära. Språket är enkelt och säkert en stor fördel om du är en ung läsare. Kanske är det bara en dålig översättning?
Fast jag inte fastnade för boken tycker jag den är värd att läsa. Boken är tunn, bara 166 sidor.

Läs vad andra tycker om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst någon av böckerna på orginalspråk men har planer på det. Det sägs att samtiga böcker är mycket bättre på orginalspråket så det vill man ju inte missa :)

    Ulrika R

    SvaraRadera
  2. Ulrika: Så är det nog med de flesta böcker egentligen. Jag brukar "måla" andra miljöer när jag läser på engelska...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...