Bok med hög mysfaktor - Potensgivarna


Att följa de båda nyfikna systrarna Tilda och Elidas stillsamma liv i sitt invanda mönster där inte mycket förändrats under årens lopp och lyssna på deras smågnäbbande, vardagssysslor och tankar i vardagen blev en njutning för mig, med många små leenden på mina läppar. De bor i sitt föräldrahem med vedspis, utedass, kommod och gamla prylar med värde de inte har en aning om, allt de företar sig går efter klockan med exakta tider för såväl kaffedrickande som läggdags. Som författaren Karin Brunk Holmqvist skriver så är "de båda systrarnas liv så enformigt att de inte ens behöver prata med varandra för de visste redan allt, men upprepar ändå eftersom de är rädda för tystnaden".

Så köps grannens hus av byrådirektör Alvar Klemens och sakta men säkert förändras deras så stillsamma vardagslunk. Till att börja med måste de nu smyga iväg till brunnen för att hämta vatten, där de får se något förunderligt. Detta blir upptakten till ett rikare kärleksliv för både de gamla damerna och många med dem. Kaffebryggare inhandlas och potensgivarmedel börjar tillverkas och säljas på postorder... nu har förändringens tid börjat för systrarna Svensson.

En del kanske skulle anse boken vara tråkig och nästan lite larvig, men för mig handlade det om humor och värme. En lättläst charmig bok med ett behagligt smålustigt språk. Det enda negativa i mitt tycke var slutet, jag hade gärna sett några kapitel mer för att få mysa lite till med damernas nya vardag när allt stod på plats så att säga.

Detta var min första bok av Karin Brunk Holmqvist, uppslaget fick jag Gisan som tyckte till om  Karin Brunk Holmqvist senaste bok "mintgrodornas återkomst"


5 kommentarer:

 1. Mmm... den kan vara rolig, den vill jag läsa!

  SvaraRadera
 2. Hej Nina, kul att du blev inspirerad. Hoppas du kommer tillbaks och tycker till när du läst den :)

  SvaraRadera
 3. Det här var den första boken jag läste av den här författaren. Nu har jag läst alla :-)

  SvaraRadera
 4. Hade aldrig hört talas om den här författaren, men nu blev jag riktigt insipirerad att läsa henne. Får bara hoppas att hon finns på vårt bibliotek.

  SvaraRadera
 5. Charlotte: Det gör hon garanterat :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...