Tyskungen av Camilla Läckberg

Jag kan egetligen inte välja ut någon speciell av Camilla Läckbergs böcker som favorit, jag är otroligt förtjust i alla och längtar efter hennes kommande.
Men den som kanske fångade mig lite extra var ändå Tyskungen. Handlingen utspelas som vanligt i vackra Fjällbacka och man får fortsättningsvis följa med i polisen Patriks och hans hustru Erikas liv. Skillnaden i den här boken är att man också får ta ett skutt tillbaka till 1940-talets sverige genom ett gäng dagböcker som Eika hittar efter sin döda mor. I dagböckerna, som är skrivna under kriget, figurerar människor ifrån Fjällbacka som Erika känner och som var hennes mors nära vänner. En äldre man mördas som Erika ett tag tidigare varit och hälsat på och då kan hon som vanligt inte hålla sig utanför utredningen som hennes man håller i.
Livet i dåtidens Fjällbacka flätas samman med nutiden på ett mycket skickligt sätt och man kan inte sluta läsa. Mycket spännande, välskriven och lättläst.


Läs vad andra tycker om: , , ,

3 kommentarer:

  1. Jag tyckte också att den här var lite speciell av hennes böcker :-)

    SvaraRadera
  2. Har ännu inte läst den... men verkar vara en jag kommer att gilla mycket.

    SvaraRadera
  3. Jag har samlat på mig hela serien och ska börja från början igen. Läste Tyskungen för några år sedan och tyckte att den var spännande.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...