Tjuta med vargarna

"Kamrattryck och mobbing förekommer i vårt samhälle. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för att trycka ned någon annan för våran egen vinnings skull? Har vi en egen fri vilja? Kan man förneka sig själv, i så hög grad, att man mobbar någon annan för att inte bli mobbad själv? Vad händer med rädslan hos en själv när kamrattrycket är som starkast? Vem är egentligen starkast? den som fryser ut någon annan ur gemenskapen eller den som är föremål för utfrysningen?"
I Tjuta med vargarna får vi följa Saras flytt från en by i Småland till Stockholm. Hon ska just börja sjuan och lider av att behöva lämna alla sina vänner i Småland. Hon får snabbt två nya vänner. Men är de verkligen riktiga vänner? Saras värderingar ifrågasätts och hon försöker göra om sig för de nya vännernas skull...
Det här är en ungdomsbok men kan med fördel läsas av vuxna också. Det är ett viktigt ämne som tas upp i boken. Var går våra gränser för att få vara med i gemenskapen? Är vi beredda att "Tjuta med vargarna"(Hålla med sin omgivning trots att man vet att det den gör är fel)
(Den här boken står som slutsåld hos nätbokhandlarna. Men den går att köpa av författaren direkt Marianne Nalle Wikblad)


Läs vad andra tycker om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Det där är ju något som verkligen behöver belysas. Bra rekomendation och bra med ytterligare genre att välja mellan.

    SvaraRadera
  2. Marlene: Vi får se till att det blir en bra bredd på innehållet i bloggen :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...