Rödhake av Jo Nesbø

"I Oslos nynazistiska kretsar styrs verksamheten med järnhand av någon med kodnamnet Prinsen. Harry Hole misstänker att denne Prinsen finns inom Oslopolisen. Misstankarna bekräftas då hans närmaste kollega mördas.
Under utredningens gång upptäcks en oväntad koppling till ett mörkt kapitel i landets historia, den grupp av norska frontmän som kämpade på Hitlers sida under andra världskriget. Allt tyder på att en av dem är tillbaka, som återuppstånden från de döda, för att hämnas. Denne vålnad skördar offer efter offer i ett helt lamslaget Oslo. Och detta är bara början, för allt tyder på att mördaren kommer att fullborda sitt blodiga verk den 17 maj..."

Det här är den andra deckaren av Jo Nesbø som jag läser. Den här boken gäller det att ha tid för så att den kan läsas ganska sammanhängande. Tidsperspektivet skiftar mellan andra världskriget och nutid. De är många personer att hålla reda på. Men den är väl värd att läsa. Med rätt fokus är Rödhake en spännande deckare att krypa upp i soffhörnet med...

Läs vad andra tycker om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Den bästa av Nesbøs deckare enligt mitt tycke... i alla fall av dem jag läst.

    SvaraRadera
  2. Marlene: Jag håller på med min tredje nu :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...