Macao av Daniel Carney

"Östanvinden förde med sig ett och ett halvt ton guld från Macao. Så snart det kommit ner i sampanerna, skulle det försvinna från polisspionernas ögon lika säkert som om det hade sänkts i havet..." Östanvindens Kapten, Ormbåtsmannen arbetar för dr Sun, den skoningslöse ledaren för en av de mäktigaste smuggel och narkotikaimperien i Fjärran östern.

Till Macaos mörka gränder och hamnar och dess illegala verksamheter kommer dr Suns dotter, Kristall-Lilja tillbaka då hon ärver imperiet efter sin far. Men fienderna är många och lurpassar överallt. Inte ens de som stått hennes far närmast är att lita på. Frågan är om hon kan lita på Ormbåtsmannen. Den man som hon älskat sedan barnsben, men som hennes far utvisat från Macao.

När 2 ton guld skall levereras till 14K-syndikatet i Hongkong kommer både Östanvinden och hans kapten få bekänna färg; är båten en av de snabbaste och är Ormbåtsmannen lika skicklig som lojal?

Svaret får du i denna roman av Daniel Carney, lika spännande som välskriven. Samtidigt får du följa med till en värld som jag iafall inte kände till. Personligen gillar jag handlingar som utspelar sig på platser och med människor som jag inte vet så mycket om. Det är som om jag befann mig på en resa, och när en författare lyckats blanda in fakta i sin berättelse lär jag mig något nytt.

Macao är en bok med många sidor.... men inte en sida som som inte höjde min hjärtfrekvens.


2 kommentarer:

  1. Den låter spännande, är den helt ny? Jag läste en gång en bok om Grönland som gav mig en längtan om att få resa dit... trots att det har gått mer än 25 år så har jag fortfarande inte kommit till Grönland, men boken lever kvar i mitt minne. Vissa böcker stannar kvar.

    SvaraRadera
  2. Hej Charlotte, nej den är inte ny. Ärligt talat hittade jag den bland kasserade böcker, men den är mycket bra. Det var längesedan jag läste den så det var svårt att recensera, men som du säger.. "vissa böcker stannar kvar". Det är samme författare som skrivit Shogun som också filmatiserats.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...