Dubbla slag av Malin Persson Giolito

"Det fanns en tid då Hanna inte behövde anstränga sig, när hon var en uppåtgående stjärna, en ung lovande advokat med toppbetyg från alla skolor och universitet. Drömjobbet fick hon utan att ens söka det. Då gick karriären som på räls och hon kunde njuta av utsikten från sitt stora tjusiga kontor. Men det tog slut, någonstans i samband med att hon fick barn.

Bara en enda stund mamma, säger hennes yngsta dotter när hon lämnar henne på dagis, men sådana stunder har inte Hanna. Hon har fullt upp med att hinna med sin äldsta dotters skoluppvisning, begära uppskov i sina domstolsprocesser och någon gång gå till mödravårdscentralen. Visst försöker hon ställa upp, alla tider på dygnet, ändå sitter hon nu på sitt lilla kontor med sin stora mage och funderar på om hon verkligen behövs på byrån?"

Malin Persson Giolito debuterar med en roman som handlar om en värld hon själv är bekant med, nämligen jusristernas. Hon har jobbat som jurist i ca 10 år på en av Sveriges största advokatbyråer.

Hannas värld som vi får följa med i är inte bekant för mig alls. Ändå känns det som jag direkt hamnar i hennes kläder, både bokstavligt och bildligt. De trånga kläderna som sitter åt på hennes gravida kropp och den stressade känslan av att inte räcka till...Läs vad andra tycker om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...