Djävulsstjärnan av Jo Nesbø

"Det är semestertider i Oslo och värmebölja råder. Polishuset står tomt sånär som på två personer: karriäristen Tom Waaler och Harry Hole, vars uppsägning hänger i luften sedan han förgäves försökt bevisa att Waaler är skyldig till mord och vapensmuggling. När en ung kvinna hittas mördad med en femuddig röd diamant under ögonlocket och ett avhugget pekfinger, tvingas Harry ta sig an fallet – tillsammans med Tom Waaler. Medan mördaren slår till gång på gång efter ett till synes obegripligt mönster stiger paniken i Oslo. Harry arbetar febrilt för att knäcka djävulsstjärnans symbolik och måste samtidigt göra upp med Waaler en gång för alla."

Det här är den tredje boken jag läser om Harry Hole och i mitt tycke den bästa. Spänningen ligger tät i den. Jag kom på mig själv att vid ett flertal tillfällen känna mig stressad för att jag inte läste tillräckligt fort. Hur ska det här lösas på ett tillfredsställande sätt? undrade jag. Ena stunden var det de eventuellt kommande offren jag oroade mig för. Nästa var det Harry Hole som hade fienden i mördaren/mördarna att tampas med och sen den oväntade utsträckta handen från sin gamle fiende inom poliskåren, Tom Waaler. Men samtidigt som jag var så ivrig att läsa ut den för att få svaren så tyckte jag att den tog slut alldeles för fort eftersom den var så bra...

4 kommentarer:

 1. har följt en hel del av Harry Holes jakter på mördare och Jo Nesbø är utan tvekan en mycket bra författare... spänning, humor, dramatik.... och ett bra språk. Men sedan slutade jag, kanske av en inte helt förnuftig anledning, men jag fick svårt för hans lite för liberala syn på "gräs". Men struntar man i det och vill ha bra deckare så är Nesbø absolut ett måste.

  SvaraRadera
 2. Marlene: Jag har inte koll på hur många böcker som skrivits om Harry. Det här är som sagt den tredje för mig. Vet du hur många det är sammanlagt?

  SvaraRadera
 3. Jag tror det är 7 st... men är inte helt säker

  SvaraRadera
 4. Marlene: Härligt! Då har jag ett "gäng" kvar :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...