Det fanns minnen jag hade glömt

Det är titeln på en debutbok av Berit Sanker. Boken är igentligen tre i en och hon skriver själv om boken och de olika delarna så här:

"Medan jag la´ Mitt Livs Pussel öppnades dörren......till rummet med MINNEN JAG HADE GLÖMT.
Plötsligt blev jag medveten om att bitarna passade ihop! Och började mitt pusslande…. Nu är pusslet lagt! Till inspiration för andra LIVS-PUSSLARE.
Den lilla flickan som var jag, har gett mig sina, pusselbitar som berättar HUR jag blev den jag blev, genom att gå 'Min väg med fötterna på jorden' Minnesbilder från uppväxten på det lilla bruket, 'Den duktiga flickans' slit med att bli godkänd…. Allt passade ihop!

Där är också bitar som beskriver 'Min väg med händerna i samhället', tillsammans med mina goda vägvisare Barnen. Egna barn och barnbarn hemma, andras på daghem, i skolor, på institutioner…. underbara pusselbitar från drygt 40 -års arbete med barn. En av de viktigaste bitarna kallar jag 'När Ulf dog' den handlar om barnens vägledning genom sorgen efter min kollegas drunkningsolycka.

Sist lade jag dit bitarna som handlar om 'Min väg med huvudet i himlen'. Dem hade jag vänt och vridit på mycket länge, jag höll andan när jag lade dem på plats och såg att de passade perfekt. Bitarna runt intuitionen som den lilla flickan ägde, via sökandet och rädslan över vad jag skulle finna, till förvissningen och medialitetens utveckling.

PUSSLET ÄR LAGT och jag vågar äntligen säga HÄR ÄR JAG!

'Livet handlar om att:
- ta emot vad livet ger
och ge tillbaka till livet
det vi skapat,
av det vi fick ta emot.'
(citat ur boken)

Jag tror inte jag kan recensera den mycket bättre så därför har jag valt att citera Berit Sankers egna ord. Men lite mer om boken skriver jag med egna ord här


Läs vad andra tycker om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...