Den innersta kretsen

"Startskottet till Gotland Runt avfyras utanför Sandhamn en solig julidag. En stor Swanbåt ligger längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav. Offret visar sig vara Oscar Juliander, framgångsrik seglare och vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. På ytan en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar. Thomas Andreasson och hans poliskolleger börjar kartlägga Julianders liv, och de förs in i överklassens salonger bland hemligheter och lögner. Med sina juridiska kunskaper ser Nora Linde de dolda sambanden. Samtidigt försöker hon att hålla ihop ett alltmer ansträngt äktenskap. Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter … "

Det här är en fristående fortsättning på I de lugnaste vatten. Jag har inte läst första delen men hade god behållning av boken ändå.

I boken får vi följa juristen Nora Linde och hennes barndomsvän Thomas Andreasson som är kriminalinspektör. Thomas ber Nora om hjälp med vissa delar av utredningen. Vi får också följa Noras privatliv en del. Hennes äktenskap är inte vad det borde vara. Hon har en svärmor som sätter press på hela Noras familj.
I vissa passager får vi även följa gärningsmannens barndom och ungdomstid. Där ges vissa hintar om vem denne skulle kunna vara. Mer än så vill jag givetvis inte avslöja...

4 kommentarer:

 1. Jag läste "i de lugnaste vatten" för inte så länge sedan. Tyvärr kan jag inte säga att jag imponerades av denna författare, men boken var lättläst och det är ofta så att efter debuten blir det bättre och bättre. Så jag har inte slängt Viveca Sten på hyllan ännu... hon kommer få sin chans igen.

  SvaraRadera
 2. Jag har läst den förra, den var bra. Måste genast läsa denna också! / Catrine

  SvaraRadera
 3. Marlene: Jag hoppas att du gillar den här om du provar den. Kramar...

  SvaraRadera
 4. Catrine: Hoppas att du tycker om den här med :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...