Blodläge av Johan Theorin


Blodläge är som Johan Theorins andra böcker en blandning av drama, äventyr, deckare och övernaturliga berättelser och myter från Öland.

Hans berättelser utspelar sig på Öland och han beskriver naturen och omgivningarna mycket målande så det är lätt att se bilder framför sig.

Den här gången är det påsktid och huvudpersonen i boken är framför allt Per Mörner och hans familj. Per har ärvt en sommarstuga av en släkting och där planerar han att tillbringa sommaren med sina båda barn.

Det blir inte riktigt som han tänkt sig dock. Pers dotter ligger på sjukhus och han får sin far på halsen. Fadern har efter en stroke svårt att uttrycka sig och Per har aldrig haft en god relation till fadern som varit en hjärtlös och hård far. Det händer massor av konstiga saker som har anknytning till Pers far och när Per börjar nysta i allt så drabbar det även honom. Runt hela historien om Per så får man också tillbakablickar i historien och man får också se in i historien runt några andra av personerna i Pers närhet.

Samtidigt så väver Johan Theorin in sagor, berättelser och myter om älvor och troll i historien, det gör att boken blir ändå lite mer tilltalande tycker jag.

Jag lyssnade på den här boken på CD och uppläsaren Magnus Krepper gör verkligen berättelsen rättvisa. Han berättar lugnt och ändå livfullt och han fångar upp mig som läsare och trasslar in mig i historien så att jag ibland var helt nervös inför fortsättningen...precis som det ska vara.


Jag rekommenderar den här boken och även Johan Theorins andra böcker. Han har ett eget sätt att berätta som jag gillar och det händer alltid precis lagom mycket i böckerna.ä

r som

3 kommentarer:

  1. Jag har en av Johan Theorins böcker står i hyllan men inte kommit till den än. Nu lockar det att ta fram den :-)

    SvaraRadera
  2. Ja det tycker jag absolut att du ska göra, en riktig höstmysarbok :) Vilken av dem är det du har?

    SvaraRadera
  3. Skumtimmen är det jag har...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...