Att lyssna till häxkonst och symboler

Lite skrämmande är det att läsa om Tankens kraft kanske, även om det är i romanform och "hitt på".

I Marianne Cederwalls bok "Svinhugg" utförs häxkonst på högsta nivå i modern tid och i "Den förlorade symbolen" av Dan Brown är det nästan bevisat hur stark Tanken är. Hur viktigt är det då inte att ens tankar är rätta och positiva.

Emellan dessa två böcker lyssnade jag på "Snabba cash" av Jens Lapidus och funderade lite över min egen känsla... en av bovarna sympatiserade jag med och ville han skulle klara sig, trots att han var minst lika kriminell som de övriga.

Oavsett Tankens styrka så har dessa tre böcker varit underhållande, spännande och välskrivna.

Snabba cash har ett modern snabbt ordflöde, nästan lite svårt att hänga med, men i sista tredjedelen blir handlingen lite väl utdragen för att tills sist få ett alltför abrupt slut enligt min mening. Men kul hur uppläsaren lyckas fånga allas typer av sätt att tala, från snobbstockholmska till blattesvenska bl.a. intressant att följa storstadens både undre och övre skikt.

Svinhugg däremot har varit spännande med humoristiska inslag rätt igenom och helt underbart att lyssna till såväl gotländska som norrländska. Om man sedan gillar själva innehållet är ju en annan sak... som thriller betraktad var den underhållande antingen man tror på affimering eller inte, tror dock det kan bli lite tjatigt med uppföljaren.

Den förlorade symbolen ångrar jag att jag inte läste istället eftersom illustrationer och kartor som finns i boken gick mig helt förlorat. Men många av denna bokens "fakta" om religion och filosofi är tankar jag själv haft men inte funnit ord för. Det gillade jag.

Författare kanske bör tänka sig för när de sätter tankar och griller i huvudet på folk som läser deras ord.


Läs vad andra tycker om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...